Taş Yünü

taşyünü

Taş yünü yerli olarak temin edilen inorganik ham maddelerin 1350°C-1400°C’de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşmaktadır. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilir. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliği de sağlamaktadır. Taş yünü fiyatları için iletişime geçiniz.

Taş Yünü Isı Ses Yalıtım Malzemesi

Taş Yünü Fiyatları

Taş Yünü Teknik Özellikleri

Taşyünü Ses ve Titreşim Emiciliği

Taş yünü, yalıtımının içinden geçen ses titreşim enerjisini sıcaklığa dönüştürmektedir. Taşyününün çapraz geçişli sayısız elyaftan oluşan yapısı, tümüyle titreşimleri etkisiz hale getirmektedir. Bu benzersiz fibröz elyaf yapısı taş yününü en iyi ses emici inşaat malzemelerinden biri haline getirmektedir.

Ateşe Karşı Dayanıklılık:

Taş yününün en önemli özelliklerinden biri 1000°C üzerindeki ısı karşısında dayanıklılığıdır. Düzgün uygulandığı taktirde taş yünü, insan hayatını kurtarmaya gerekli olabilecek değerli dakikaları kazandıracak yangın güvenliği vazifesi görmektedir. Taş yünü ile mantolama yapılan yapılar, yangına karşı güvenlidir, zira taş yünü yangının başlayıp yayılmasını önlemektedir.

Taş Yünü

Taşyünü

Taş yünü Kullanım Alanları

Taşyünü mantolama levhaları ,duvar yüzeylerini yalıtarak ısı köprülerinin ortadan kaldırılması için kullanılır. Mantolama plakalarının uygulanacağı yüzeyler kuru ve düzgün olmalıdır. Levhalar çimento bazlı yapıştırma harcı kullanılarak yüzeylere yapıştırılabilir. yapıştırıcı levhaların kenarlarına yakın sürülmelidir ve sürüldükten hemen sonra duvar yüzeyine yapıştırılır. Mantolama levhalarının ısıl iletkenliğinin düşük olması sayesinde enerji tasarrufu sağlarken, açık gözenekli malzeme olmasından dolayı ses izolasyonu sağlar.

ses yalıtım taşyünü kullanım alanları

taş yünü ses yalıtım kullanım alaları